Jeugd

Voor Vocelli is de jeugdwerking prioritair. De jeugd vormt immers de toekomst van de club. Zowel jongens als meisjes zijn welkom. Wanneer een kind nog geen volleybalervaring heeft, is het gebruikelijke traject dat het instapt bij de “zaterdagjeugd”, waar de basistechnieken van het volleybalspel worden aangeleerd en er ook mogelijkheden zijn voor recreatieve competitie tegen andere clubs. Nadien kan het kind doorgroeien naar de officiële competitie. Elk lid moet zoveel mogelijk kansen krijgen om bij te leren en spelervaring te krijgen. Hierbij is de inzet belangrijker dan het resultaat. Aspecten als groepsgevoel en verdraagzaamheid zijn belangrijk bij een ploegsport en zullen worden gestimuleerd.

Kinderen kunnen bij Vocelli starten in het jaar waarin ze 6 jaar worden. Instappen is op elk moment mogelijk. Er is steeds de mogelijkheid om drie gratis initiatielessen te volgen, zodat elk kind de kans krijgt om kennis te maken met volleybal en pas later moet beslissen of het zich wil inschrijven voor het hele seizoen of niet. Voor de initiatielessen wordt er per kind een speciale verzekering afgesloten die de volleybalbond aanbiedt. Pas vanaf de vierde les wordt gevraagd het lidgeld te betalen.

Het moment waarop er doorgroei naar competitie mogelijk is, is afhankelijk van de leeftijd van het kind en van andere factoren, zoals aanleg en inzet.

Trainingsuren

Klik hier voor meer info